Nowe dania w Restauracji Polka

P

rzegrzebki, skorzonera, dorsz, grzyby shimeji, marcepan - to podstawa nowych dań, które zagościły w lutym w karcie menu Restauracji Polka.

Na początek proponujemy niezwykle delikatną przystawkę. Przegrzebki, assettie ze skorzonery, żel z kiszonego ogórka oraz ogórek kompresowany. Skorzonerę można zasmakować w daniu w nie jednej postaci.

Danie główne już podbiło Wasze kubki smakowe. Polędwica z dorsza z małżą nowozelandzką i grzybami shimeji na risotto - gorąco polecamy! Grzyby shimeji to małe, cienkie grzyby, koloru brązowego lub białego (ta odmiana jest uprawiana bez dostępu do światła). Rosną w obfitych kiściach. Ich cechą charakterystyczną są długie, wąskie trzony zakończone półokrągłymi kapeluszami. Smakują rewelacyjnie...

Na deser zapraszamy do spróbowania sable migdałowego z semifreddo z miodulą, truflą czekoladową oraz marcepanem i... malibu.

Zapraszamy do rezerwacji stolika:

Restauracja Polka

tel.: +48 334440555 | mail: polka.wisla@hotelaries.pl

Poprzedni artykuł
Morsowanie w Wiśle
Następny artykuł
Bezcenny czas we dwoje w Aries

Najnowsze artykuły

Wisła na starej pocztówce

Wisła na starej pocztówce

Wisła była jedną z wielu wsi, która przeszła w latach międzywojennych ogromne przeobrażenie, gdyż miała stać się miejscowością godną siedziby Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Zapraszamy na fot...

Pakiet dla seniora

Pakiet dla seniora

Pobyt w wyjątkowym hotelu, który powstał w dawnym, legendarnym schronisku PTTK „Nad Zaporą”. Relaksujący masaż i zabieg z użyciem leczniczej borowiny a do tego nielimitowany wstęp do strefy wellne...

Szlak Niedźwiadka - idealna atrakcja dla dzieci w Wiśle

Szlak Niedźwiadka - idealna atrakcja dla dzieci w Wiśle

Szlak Niedźwiadka w Wiśle to urokliwy szlak, który wiedzie przez największe atrakcje turystyczne centrum Wisły. Ma on długość 16,4 km i można go przebyć rowerem. Każdy z niedźwiadków przybiera inną...

No items found.