Nowa karta menu Restauracji Polka

K

toś powiedziałby Prima Aprilis, ale to nie żart! Właśnie dzisiaj 01 kwietnia prezentujemy Wam, naszych Gościom nową kartę menu Restauracji Polka, którą znajdziecie TUTAJ. Zanim jednak zarezerwujecie stolik przeczytajcie jakie nowości serwujemy. Może właśnie je zamówicie.

Karta menu niemal w 90% zawiera nowe dania. 10% to klasyki, bez których wielu naszych Gości/Wy nie wyobrażacie sobie wizyty u nas. To przede wszystkim nasz autorski tatar z kaparami, żur śląski z podgrzybkiem oraz polędwica cielęca z czarną porzeczką (na zdjęciu poniżej).

Czego zatem możecie się spodziewać rezerwując stolik w Restauracji Polka?

Troć wędrowna z rzepą arbuzową, morelą i ogórkiem kiszonym to wyśmienity start. Przystawka jest delikatna a zarazem orzeźwiająca. Podanie uważamy za jedno z piękniejszych.

Wśród zup pojawiły się dwie nowości. Bulion z kaczki z ozorem jagnięcym, jajkiem, kluskami oraz grzybami enoki to niezwykle esencjonalny wywar pełen zaskakujących połączeń smaków. Natomiast krem z groszku z ricottą, groszkiem cukrowym i zakwasem buraczanym to jedno z dań wegańskich (na zdjęciu poniżej). Tak, karta Restauracji Polka zyskała kilka dań wegańskich. Oprócz kremu z groszku znajdziecie sałatkę z tofu z soją edemame, arbuzem, miso i edywią oraz klasyczne i bajecznie podane... ratatouille (na zdjęciu poniżej).

Warto także zwrócić uwagę na... kluski z oscypkiem podane z pesto z lubczykiem, pomidorem oraz orzechami. To propozycja Szefa Kuchni - Tomasza Morysa z okazji 60-lecia nadania Wiśle praw miejskich. Znane wszystkim kluski śląskie, które niemal wszyscy uwielbiają zyskały nowe oblicze. Spróbujcie koniecznie!

Jeśli zainteresowała Was nasza nowa karta dań gorąco zapraszamy Was do odwiedzin w Restauracji Polka Magda Gessler.

Jesteśmy otwarci codziennie, 13.00 - 22.00 | Po menu -> TUTAJ  Przeczytaj także o menu ze szparagami.

Poprzedni artykuł
Kobido masaż - co to jest?
Następny artykuł
Greenhouse Aries rozkwita

Najnowsze artykuły

Na świętego Marcina dobra gęsina

Na świętego Marcina dobra gęsina

Dlaczego gęś jest najlepsza właśnie w listopadzie? Skąd wzięła się gęsina na polskich stołach 11 listopada? Kim był święty Marcin? Odpowiadamy na najczęściej pojawiające się pytania i przedstawiamy...

KompasGo - ruszamy na szlak!

KompasGo - ruszamy na szlak!

Kolejna trasa z Wisły w aplikacji KompasGo. Czym jest KompasGo? To niestandardowy „przewodnik turystyczny” w formie aplikacji mobilnej, dzięki której zwiedzanie ciekawych miejsc ma przygodową formę...

Hotel dla zakochanych? Poznaj uroki Wisły jesienią

Hotel dla zakochanych? Poznaj uroki Wisły jesienią

Jesień sprzyja romantyzmowi. Długie wieczory, wisząca w powietrzu nostalgia, nastrojowe krajobrazy malowane przez przyrodę – wszystko to wpływa na nasze samopoczucie i potrzeby. Pragnienie ciepła i...

No items found.